
Poslednjih nekoliko godina intenzivno je ispitivana u Nemačkoj i mnogi stručnjaci se slažu da odlično deluje kao prevencija u očuvanju zdravlja kao i da delotvorno deluje na mnoge bolesti.
Osnovne karakteristike i dobrobiti kefirnih zrnaca (tibetanske gljive):
- Pomaže kod bolesti srca i obolelih srčanih krvnih sudova, razlaže holesterol u krvnim sudovima.
- Reguliše probleme žuci, čisti žučne kanale, dvanaestopalačno crevo i razlaže žucni kamen.
- Prirodno je sredstvo za potenciju kod žena i muškaraca.
- Sama gljiva stvara antibiotike i leli upalna mesta u organizmu.
- Reguliše krvni pritisak.
- Poboljšava rad bubrega i kontroliše mokraćne puteve.
- Zadržava metastaze i njihov dalji razvoj.
- Sprečava brzo starenje.
- Smanjuje osećaj zamora usled stresa.
- Poseduje sve vitamine neophodne za život.
Način pripreme:
- Kašiku gljive preliti sa 1/4 l ( 0,25 l ) mleka.
- Nakon 24 sata promešati drvenom ili plastičnom kašikom, procediti kroz plastičnu cediljku (onu veću, ona za čaj je premala).
- Činite to nežno da ne oštetite gljivu. Proceđeno mleko popijte.
- Gljivu u cediljci oprati pod mlazom hladne vode.
- Ispranu gljivu staviti u čistu teglu, naliti mleko i promešati
- Teglu prekrivenu gazom držati na sobnoj temperaturi
Nije poželjno gljivu dodirivati prstima niti metalnim predmetima!
Držati na sobnoj temperaturi!
Kefir kao lek - Kura za ozdravljenje
- Kefir se pije 20 dana uvek uveče, pre spavanja.
- Nakon 20 dana ide pauza od 10 dana.
- Ciklus se ponavlja sve dok ne nastupi poboljšanje.